Oslo SV velger Gamal som ordførerkandidat

Oslo SV lister opp Omar Samy Gamal og Sunniva Holmås Eidsvoll på øversteplassene i partiets liste til neste års kommunevalg
Foto: Oslo SV
Sunniva Holmås Eidsvoll ble mandag kveld valgt som førstekandidat i Oslo SV før kommunevalget i 2023. Omar Samy Gamal ble valgt som ordførerkandidat.
51Shares

Nominasjonsmøtet i Oslo SV har i valgt Sunniva Holmås Eidsvoll som førstekandidat og Omar Samy Gamal som ordførerkandidat før kommunevalget i 2023, ifølge en pressemelding fra Oslo SV.

– Nå er vi klare for å vinne valget og sikre fire nye år med rødgrønt flertall i Oslo. Forskjellene og utslippene må videre ned, og med denne gjengen er jeg sikker på at vi skal klare å holde høyresiden borte fra makten, sier Sunniva Holmås Eidsvoll til Oslo SV.

Holmås Eidsvoll er byråd for oppvekst og kunnskap. Gamal, som er er født i Tromsø med egyptiske foreldre, er byråd for kultur og idrett. Nå blir han SVs ordførerkandidat.

– For oss handler det ikke bare om å fortsette å styre byen. Vi skal fortsette å bygge byen. Oslo på sitt beste er sterke fellesskap tuftet på solidaritet og mangfold. Det trenger vi i møte med de store utfordringene vi har foran oss, som kampene mot rasisme, klimakrise og økonomiske forskjeller, sier Omar Samy Gamal til Oslo SV.