Statsråd fikk julestrømper av flerkulturelle kvinner

Arbeids - og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen besøkte LIN på Furuset under Frivillighetens dag.
Foto: Malin Westermann
5 desember var det Frivillighetens dag og Arbeids og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen besøkte flerkulturelle sydamer.
25Shares

Statsråden besøkte LINs sine sydamer og ble imponert over deres sykunnskaper som de har opparbeidet seg på kort tid gjennom kurset vårt “Søm med mening”, ifølge Likestilling, Inkludering og Nettverk (LIN).

– Inkluderingsministeren møtte våre sydamer, frivillige instruktører og våre frivillige brobyggere. Sydamene på LIN er kvinner som har vært langvarig arbeidsledige, og som har hatt behov for arbeidstrening på vei til arbeidslivet. Akkurat nå syr damene produkter til julemarkedet på Norsk folkemuseum, sier LIN-leder Rabia Musavi til Utrop.

Fikk julestrømpe

Statsråden fikk sin egen håndlaget julestrømpe og Afrika-veske av sydamene i gave.

Statsråden fikk under arrangementet julestrømpe laget av sykvinnene (Foto: Malin Westermann).
Foto : Malin Westermann

– Statsråden besøkte LINs sydamer og skrøt av sykunnskapene de hadde opparbeidet seg på kort tid. I tillegg hadde høstens brobyggerkull juleavslutning og fikk tildelt diplom for sin innsats, sier Musavi.

Lokalkvinnen Frida ble kåret til årets frivillig (Foto: Malin Westermann).
Foto : Malin Westermann

Vinneren av årets frivillig ble annonsert under juleavslutningen, og i år var det Oslo-kvinnen Frida som vant prisen for sitt bidrag til kurset “Søm med mening”, ifølge LIN.