Flere ønsker Marian Hussein inn i SV-ledelsen

SVs Marian Hussein er foreslått som kandidat til nestledervervet.
Foto: SV
Stortingsrepresentant Marian Hussein er det foreløpig siste navnet som er spilt inn til SVs valgkomité som kandidat til nestledervervet i partiet.
46Shares

Minst seks nye kandidater er foreløpig spilt inn til partiets valgkomité, og det siste navnet er Marian Hussein, melder NRK.

Både partiets inkluderingspolitiske utvalg, arbeidsutvalget i Troms SV og Antirasistisk gruppe i Oslo SV støtter Husseins kandidatur.

– Denne støtten betyr utrolig mye og gjør at jeg har sagt til valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon, sier Hussein til NRK.

36-åringen er født i Somalia og kom til Norge da hun var ti år gammel. Hussein var vararepresentant på Stortinget i forrige periode, men er nå fast møtende representant og SVs talsperson i helsespørsmål.

Kirsti Bergstø er sammen med Torgeir Knag Fylkesnes partiets nestledere nå. Bergstø er eneste kandidat til å overta som partileder etter Audun Lysbakken, mens Fylkesnes er åpen for å fortsette som nestleder.

De andre kandidatene til nestledervervene er stortingsrepresentantene Ingrid Fiskaa, Lars Haltbrekken, Grete Wold og Freddy Øvstegård, samt vararepresentant Sara Bell.

Valgkomiteens innstilling skal være klar innen 1. februar. Landsmøtet er i mars.

(©NTB)