Zeeshan kåret til Årets renholder 2022

Årets renholder 2022, Zeeshan Mohammad Shafique, sammen med leder i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk nasjonalt, Ingunn Reistad Jacobsen
Foto: Olav Strømmen/Fagforbundet
Mandag 5. desember, på renholdernes dag, ble Zeeshan Mohammad Shafique i Sporveien Trikken tildelt prisen «Årets renholder» for 2022.
125Shares

Utdelingen går til en person som i løpet av foregående år har ytt en spesiell innsats for renholdsfaget, og som samtidig er samfunnsengasjert og inkluderende.

– Vinneren ble valgt inn som tillitsvalgt i desember 2021 og etter 3 uker tok han kontakt med foreningen og ville få på plass fagbrev for sine kollegaer på trikkens vaskebane, innledet Reistad Jacobsen.

Til stede for å gjøre stas på årets renholder, var konserndirektør i Sporveien Cato Hellesjø. Han sparte ikke på superlativene.

– Zeeshan, i dag er alle 4000 ansatte i Sporveien kjempestolte av deg og de gode kollegaene du har, sa han med tydelig innlevelse.

Inspirator og tillitsvalgt

I nominasjonen beskrives det hvordan Zeeshan etter at han fikk seg fast stilling som renholder, og som helt ny tillitsvalgt, umiddelbart mobiliserte medlemmene på arbeidsplassen til å heve kompetansen sin gjennom fagbrev. Han beskrives dessuten som en motivator for kollegaer og en inspirator for andre tillitsvalgte på dette området.

For en yrkesgruppe som jobber natt, og da ikke er så synlig for resten av Sporveien i hverdagen, har Zeeshans engasjement på arbeidsplassen og for yrket sitt, bidratt til både økt yrkesstolthet og anerkjennelse.

– Dette var et sjokk, konstateterte vinneren, i det han gikk smilende ned fra podiet etter å ha mottatt diplom og gavesjekk som det synlige beviset på utmerkelsen.