Solbakken kritiserer norsk flyktningpolitikk

Ståle Solbakken på NRK-programmet Lindmoe tidligere i år.
Foto: Skjermdump, NRK.
For Ståle Solbakken er integrering noe vi kan bli mye flinkere til her i Norge. Nå gir han inntektene fra boka «Løvehjerte» til integrering av flyktninger i hjemkommunen Grue. Det melder NRK.
0Shares

Solbakken er i disse dager aktuell med den norske utgivelsen av selvbiografien «Løvehjerte». Inntektene fra salget vil blant annet gå til bofellesskapet for enslige mindreårige asylsøkere i Grue, som ligger i Hedemark.

Den etablerte fotballtreneren, som tidligere har kommet med flere uttalelser hvor han har stilt seg kritisk til Skandinavisas innsats angående integrering, beskriver den som hjerterå.

– Jeg er litt forundret og skuffet over at det i Norge, Sverige og Danmark er svært vanskelig å komme til makten om man ikke fører en meget restriktiv innvandringspolitikk, uttalte nordmannen til dansk TV2 i fjor høst.

FC-København treneren måtte også tåle mye kritikk på sosiale medier etter ett liknende utspill på Lindmo tidligere i år.

Scorer billige poeng
En av de som ikke kjenner seg igjen i Solbakkens kritikk er innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Jon Helgheim som sier seg uenig i fotballtrenerens vurdering av integrerings- og asylpolitikken.

– Regjeringen har fokus på de store mengdene som trenger det mest, men disse drukner i stemmer som Ståle Solbakken sin. For dette er personer som skårer billige poeng på å snakke for et lite mindretall av de asylsøkerne som kommer til Norge, som vi vet har mindre behov for hjelp, uttaler han til NRK.

Får ordfører-ros
På formannskapsmøtet i Grue, i Hedemark, sist mandag var det andre toner, da de oppmøtte politikerne roste hans innsats for flyktningene.

Ordfører Wenche Huser Sund i Grue er en av de som kom med lovord:

– Ståle er den store helten vår, og han er et stort forbilde for alle som spiller fotball i Grue, sier hun til NRK.