– Dårlig Frp-forslag om tilbaketrekning av statsborgerskap uten dom

 
Foto: Sunniva Lind Høverstad
Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter er positiv til at mange på høyresiden har tatt til motmæle mot justisministeren.
0Shares

Både Tina Bru, leder i Høyres kvinneforum, tidligere kunnskapsminister Henrik Asheim og stortingspolitiker Stefan Heggelund har tatt i bruk disse ordene, ifølge Bergens Tidende

Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre krevde lørdag at statsminister Erna Solberg (H) tar stilling til Listhaug Facebook-utspill.

– Enten står Erna Solberg bak Listhaugs utspill. Eller så synes hun det er greit med en privatpraktiserende justisminister. Begge deler er uakseptabelt, skriver partilederen, ifølge NTB.

Listhaug delte et bilde på Facebook av maskerte, væpnede menn med teksten: “Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del”.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Kritisk til forslag
Innlegget kom som en motreaksjon på at stortingsflertallet torsdag sa nei til forslaget fra Frp og Høyre om at Justisdepartementet skulle kunne frata norske fremmedkrigere passet uten at det avgjøres i en domstol.

Shoaib Sultan, rådgiver ved Antirasistisk Senter, som også sitter i bystyret i Oslo for Miljøpartiet de Grønne, er en av de som stiller seg kritisk til forslaget.

– Forslaget løser ikke problemene, det er dårlig, og virker mest som symbolpolitikk. Dette synes å være mest beregnet på egne velgere, og i verste fall kan det faktisk forverre situasjonen, sier han til Utrop. 

For Sultan kan dette være med på å forklare hvorfor FrP og Høyre, etter grundig debatt om saken i Stortinget, ikke greide å overbevise de resterende partiene.

Han beskriver også videre at debatten som har fulgt i ettertid er «et eksempel på at Frp ønsker å avspore debatten med en helt annen diskusjon».

– En bred markering
Mens politikere fra flere partier kritiserer Listhaug avviser Solberg anmodningen fra Støre om å irettesette henne. Samtidig har flere andre Høyre-politikere vist sin misnøye med Listhaug-utspillet på Twitter ved å skrive «Nei, verken liker eller deler statusen til Sylvi Listhaug. Den bør slettes og beklages».

Sultan stiller seg positivt til at så mange på Høyresiden går ut og kritiserer Listhaugs utspill.

– Det er veldig bra at flere Høyrepolitikere reagerer, jeg kjenner mange menige høyremedlemmer som reagerer sterkt på dette også. En bred markering mot slik avsporing hadde absolutt vært på sin plass.

Både Frp-leder Siv Jensen og Sylvi Listhaug har hittil nektet å kommentere utspillet fra Listhaug.