Store fylkeslag i Ap vil ha raus innvandringspolitikk

Flere av lokallagene har overfor partiledelsen i Arbeiderpartiet gitt ønske om en mer solidarisk innvandringspolitikk (Foto: Illustrasjon).
Foto: Kjetil Ree
Flere av Arbeiderpartiets største fylkeslag vil ha en innvandringspolitikk som er human, solidarisk, rettferdig og raus.

I Oslo har fylkeslaget spilt inn forslag om en rausere behandling, særlig av barn og mindreårige, sier leder Frode Jacobsen i Oslo Ap til NRK.

– Særlig når det gjelder barn og unge må vi være rause slik at vi kan gi dem muligheten til å starte et nytt liv her raskere enn det vi ser i dag, sier Jacobsen.

– Politikken blir ikke mer liberal, den blir litt mer human og litt mer rettferdig enn det mange føler. Samtidig må Norge stå for en politikk på innvandringsfeltet som er bærekraftig over tid, sier han.

Varslet strengere linje
Samtidig har partiets innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani varslet en strengere innvandringspolitikk. Gharahkhani har fått flere innspill fra de største fylkeslagene, men ingen av dem NRK har kontaktet i Trøndelag, Hordaland, Oslo og Rogaland vil snakke om en streng innvandringspolitikk. De ønsker heller en innvandringspolitikk som kjennetegnes av begrepene raus, human og solidarisk.

Aps innvandringspolitiske talsperson, Masud Gharakhani, er en av de som fremmer en strengere asyl- og innvandringspolitikk.
Foto : Buskerud AP

– I dette landet har vi anledning og råd til å ha en integreringspolitikk som er raus og som gjør at vi kan hjelpe de som trenger det, sier leder Stanley Wirak i Rogaland Ap.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å komme fram til en politikk som sørger for at sosialdemokratiet tar det ansvaret man har på alvor – at vi sørger for at man tar de internasjonale forpliktelsene på alvor og at vi har styring og kontroll på innvandringen, sier Gharahkhani.

(©NTB)