Norwegian-fly med nødhjelp til Etiopia

Norwegian-fly bidrar med ti tonn nødhjelp og annet utstyr fra UNICEF til det tørkerammede Etiopia.
Foto: UNICEF Norge
Mandag gikk et fullastet Norwegian-fly med 10 tonn nødhjelp og annet utstyr fra UNICEF til det tørkerammede Etiopia.

For sjette gang samarbeider UNICEF Norge og Norwegian om å fylle et fly for å gi hjelp til barn og familier i kriseområde, ifølge en pressemedling fra UNICEF Norge.

Avreisen skjer fra København med landing i Addis Abeba mandag kveld. Her losses utstyret av ansatte ved landkontoret til UNICEF. «Fyll et fly»–aksjonen hadde sin første flyvning i 2014, den gang ble medisiner og annet livsviktig materiell ble fløyet til Den sentralafrikanske republikk.

Norwegian stilte fly, piloter, kabinpersonale og nøkkelansatte til fri disposisjon for UNICEF til dette oppdraget.

– Vi er veldig glade for å endelig kunne fylle opp og sende av gårde et nytt fly igjen med nødhjelp og utstyr til barn som desperat trenger hjelp. Klimakrisen har forverret en allerede kritisk situasjon for millioner av barn og familier i regionen. Det haster med å få hjelpen frem, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Første nødhjelpsflyvning etter pandemien

Grunnet pandemien har det ikke vært flyvninger siden 2018.

– Endelig kan vi sammen med UNICEF igjen fylle et fly med nødhjelp. Jeg er veldig glad for at vi kan bidra til å få enda mer direkte nødhjelp frem til barn i Etiopia, og at vi med dette også setter søkelyset på en av verdens største kriser, sier Norwegians konsernsjef Geir Karlsen.

– I en verden med stadig mer komplekse, omfattende og hyppige kriser, er det viktigere enn noen gang å nå frem med livreddende hjelp til sårbare samfunn, sier direktør for UNICEFs Supply Division, Etleva Kadilli.