Nå blir Benjaminprisen større

Høyland ungdomsskole i Sandnes, her representert (f.v) av elevrådsleder Tara Espeland, rektor Vigdis Vatne og elevrådsmedlem Sigrid Gjersvik, fikk overrakt fjorårets Benjaminpris av statssekretær Kristin Holm Jensen. Skolen som vinner den kommende prisen neste januar vil få 150.000 kroner mer i premie.
Foto: Høyland ungdomsskole/Kenneth Stevenson
HL-senteret har bestemt seg for å øke Benjaminprisen fra 100.000 til 250.000 kroner.
0Shares

Fristen for å foreslå skoler til årets Benjaminpris er 1. oktober.

Prisen, som er økt fra 100.000 til 250.000, skal gå til en norsk skole som jobber aktivt mot rasisme og diskriminering, melder HL-senteret i en pressemelding.

– Benjamin-prisen er en pris vi alle bør strekke oss etter. Den handler i bunn og grunn om hvordan vi skal være mot hverandre, både på og utenfor skolen. Det handler om respekt for mangfold og toleranse, og inkludering. Jeg håper mange skoler kan være verdige prisvinnere og sette arbeidet mot rasisme og diskriminering på dagsorden, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding fra HL-senteret.

– En pris vi alle bør strekke oss etter, mener kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner om Benjaminprisen.
Foto : Kjetil Ree, wikimedia commons

– Viktig å kjempe mot hatet
Sanner får støtte av Guri Hjeltnes, direktør ved Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret), som er sekretariat for prisen i samarbeid med Utdanningsdirektoratet.

– Arbeidet mot rasisme og diskriminering er viktigere enn noen gang, sier Guri Hjeltnes. 

– Hatytringer mot innvandrere, muslimer og andre grupper florerer i dag på nettsteder og i debattråder. Vi har sett hvor farlig dette hatet kan være, også i Norge.  For å få til en holdningsendring er det avgjørende å starte med barn og unge. Her har skolene en viktig rolle. De skolene som oppnår best resultater i arbeidet mot rasisme, er de som jobber systematisk over lang tid. Det er det langsiktige arbeidet, der alle skolens aktører er involvert, som virker. Skippertak har liten effekt på holdningsendringer, legger hun til.

– En pris som er viktigere enn noensinne, er tonen fra HL-senterets direktør, Guri Hjeltnes.
Foto : Nordiske Mediedager

Vinnerskolen vil som vanlig få overrakt prisen 27. januar,  i forbindelse med den internasjonale Holocaustdagen.

Les mer om Benjaminprisen på HL-senteret