Fpu-leder: – Åpne grenser er ingen løsning

Tiltakene fra Arbeiderpartiets Migrasjonsutvalg er en blåkopi av Fremskrittspartiets politikk, mener Fpu-leder Bjørn Kristian Svendsrud.
Foto: facebook.com/Fpu
Fpu-formann Bjørn-Kristian Svendsrud mener det er trist at Arbeiderpartiet ikke går inn for permanent grensekontroll, og i praksis sier ja til åpne grenser.

I et innlegg i Nettavisen skriver han at det er surrealistisk å se Arbeiderpartiet legge frem konklusjonene til sitt innvandringsutvalg.

– Først og fremst fordi flere av tiltakene er en blåkopi av Fremskrittspartiets politikk. Men også fordi Ap ikke går langt nok. Det er særlig tre tiltak som viser at det fortsatt er FrP som har den mest bærekraftige innvandringspolitikken. 

– Åpne grenser gir økt utrygghet. Norge må vite hvem som reiser hit, hvor mange det dreier seg om og hvor de kommer fra. 

Kritiserer utvalgsleder
Svendsrud kommer også med kritikk av lederen av Arbeiderpartiets innvandringsutvalg, Masud Gharahkhani, for at sistnevnte påpekte at asylretten skal bevares.

– Det er misforstått snillisme. Asylsystemet er inhumant fordi det tillater at asylsøkere med mest ressurser kan reise dit det er mest attraktivt for å søke asyl, gjerne via en livsfarlig reise over Middelhavet.

Videre viser han til at Frp vil oppheve og erstatte asylinstituttet.

– Vi ønsker et nytt system hvor Norge og andre land finansierer asylmottak i nærområdene, hvor samtlige asylsøkere skal få behandlet asylsøknaden sin. Dette gir rask og effektiv saksbehandling, og er til det beste for både asylsøkeren og landene. Det er synd at Arbeiderpartiet vil ta vare på en asylrett som gir et incentiv for å reise til Europa.