Måtte betale for å få seg jobb

Bruk plastposene flere ganger, sier Anja Stokkan fra Handelens Miljøfond.
Foto: Wolfmann, wikimedia commons.
To ansatte på Rema 1000 skal ha krevet betaling fra flyktninger som ønsket å jobbe i butikken. De ble siktet for korrupsjon.
0Shares

Torsdag 4. oktober begrep politiet to menn etter en anmeldelse fra Rema 1000. Det skal være grunn til å tro at de har mottatt penger av andre ansatte. Den eldste, en mann på 46 år, skal ha tatt seg betalt engangssummer på opptil 10 000 kroner. 

Så mye skulle måttet unge syriske flyktninger betale for å bli ansatt i butikken. I tillegg skal mannen ha tatt 15 prosent av lønna deres hver måned. 

Måtte betale
Den andre er en mann i 20-åra. Han skal ha slev blitt tvunget til å delta i gjerningen. Han skal ha formidlet betaling fra andre ansatte for at de skulle ha jobb, mens han selv betalte en del av sin egen lønn til 46-åringen, sier mannens forvarer, Even Rønvik.

– Han risikerte oppsigelse eller å miste jobben hvis han ikke betalte hva denne hovedmannen krevde, sa Rønvik til NRK.

Han skal ha forklart at han ønsket å oppklare saken og varslet ledelsen i Rema 1000. Han erkjenner ikke straffskyld og er nå løslatt av politiet.

Undersøkte arbeidsplassen
Det er tidlig i etterforskningen og politiet ønsker ikke å kommentere hvor store summer det er snakk om og hvor lenge det har pågått.

Det skal være aktuelt å avhøre rundt 10 personer som politiet mener skal ha betalt hovedmannen.