Flerkulturell filmfestival får prinsessebesøk

 
Foto: Ernst Vikne
Prinsesse Märtha Louise vil være til stede ved åpningsseminaret under Abloom Filmfestival på Saga kino i Oslo 22. november 2018.

Abloom filmfestival er en mangfoldig filmfestival om og for barn og unge som har nedsatt funksjonsevne. I 2017 hadde festivalen 2700 besøkende.

– Prinsesse Märtha Louise er genuint interessert, omsorgsfull og har lang erfaring med å hjelpe barn og unge med funksjonsnedsettelser. Abloom er meget takknemlig og vi gleder oss for å møte prinsessen på konferansen, sier festivaldirektør Faridah Shakoor til abloom.no.

 
Foto : Kari Bye

I år er temaet ”Universell Utforming? Utforming for alle!”.

– Prinsessen er et forbilde for brukere, pårørende og vi som daglig jobber for å styrke mennesker med funksjonsnedsettelser i Norge. Hun har vært, og er fortsatt, allsidig og engasjert i menneskers velvære, uavhengig av hudfarge, økonomiske stand, religion, kjønn og legning. Norge har all grunn til å være stolt av Prinsesse Märtha Louise, sier festivaldirektøren.

Om Abloom

Abloom er en frivillig og idealistisk organisasjon, med mål om å bedre levekår og livskvalitet samt fremme sosial inkludering for barn og unge med nedsatt funksjonsevne og deres foreldre. 

Abloom filmfestival ble startet opp i 2013. Abloom har, i tillegg til Abloom filmfestival, en egen avdeling for film produskjon, med en flerkulturelt stab – Abloom Studios. 

(Kilde: abloom.no)