Al-Samarai er Norges nye Idrettspresident

4, juni ble Zaineb Al-Samarai valgt som ny leder av Norges Idrettsforbund (NIF). – Hun er veldig dyktig, sier Birgit Skarstein.
49Shares

Hun vant med 138 stemmer mot sittende idrettspresident Berit Kjøll som fikk 29 stemmer.

NRKs videoklipp fra idrettstinget viser en tydelig rørt Al-Samarai som felte noen tårer da hun ble annonsert som ny leder av Norges Idrettsforbund.

– Det var veldig stort og veldig gøy. Det var en stor, stor glede, sier den ferske idrettspresidenten til NRK etter å ha tørket gledestårene.

– Jeg er et følelsesmenneske. Jeg gråter hver gang jeg er på et idrettsarrangement og nasjonalsangen kommer. Så jeg visste at det kunne komme, fortsetter hun.

Kom til Norge som flyktning

35-åringen blir Norges første idrettspresident med minoritetsbakgrunn. Som sjuåring flyktet hun og familien til Norge fra Irak.

I sin apell til idrettstinget fortalte hun om hvordan idretten hjalp henne med å finne sin vei Norge.

Al-Samarai er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo og har bakgrunn som politiker for Arbeiderpartiet. De siste årene har hun jobbet som kommunikasjonsrådgiver.

Birgit Skarstein, medlem av utøverkomiteen, er godt fornøyd med at Al-Samarai ble valgt:

– Hun er veldig dyktig, er stødig og har et strategisk blikk, så jeg tror det kan bli kjempespennende, sa Skarstein under Idrettstinget.

Storm rundt Idrettsforbundet

Al-Samarai takket også sittende idrettspresident Berit Kjøll for godt samarbeid i sin takketale.

Kjøll har fått mye kritikk for måten hun håndterte en mye omtalt varslersak. Den ansatte som varslet ble nemlig også satt til å behandle varslersaken.

Styremedlem i Idrettsforbundet Marco Elsafadi, som var den varselet ble fremmet mot, anklaget Kjøll for å fare med usannheter og beskrev henne som en splittende leder, ifølge NRK.

Håndballpresident Kåre Geir Lio, Kjølls mest profilerte støttespiller, sa i sin tale at Kjøll har fått ufortjent mye negativ omtale.