Nytt triks skal gi HRS 0,5 mill likevel

Kunnskaps- og integreringsministeren Jan Tore Sanner er opptatt av at «barna skal ha anledning til delta på fellesarenaer der det snakkes norsk».
Foto: Regjeringen
Kuttet i statsstøtten til Human Rights Service blir likevel ikke reversert i arbeidet med statsbudsjettet. Derimot skal HRS få bevilgningen ved nysalderingen for 2018 (årets regnskap), ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).
0Shares
Frp-leder og finansminister har tidligere sagt at kuttet på 500.000 kroner vil bli rettet opp i forbindelse med budsjettinnstillingen, men Høyre-statsråd Sanner skriver på Twitter mandag kveld at det ikke vil skje.

I stedet skal regjeringen bruke et budsjett-triks, der de 500.000 kronene som kuttet innebar blir hentet fra «regnskapet» for 2018, og vil bli gjenstand for nye forhandlinger med KrF og Venstre til neste år, skriver VG.

Kunnskaps- og integreringsminister Sanner varsler samtidig at den aktuelle posten blir overført til Justisdepartementet i forbindelse med vårens behandling av revidert nasjonalbudsjett. Det innebærer ifølge VG at overføringen vil bli gjenstand for nye forhandlinger med KrF og Venstre neste år.

Høyre-statsråden har ikke svart på VGs henvendelser etter at han la ut Twitter-meldingen.

(©NTB)