Sadia ble historisk OXLO-prisvinner

Stolt prisvinner: Sadia Jabeen Iqbal (nummer to fra venstre) fotografert under sist fredags utdeling av OXLO-prisen sammen med Oslo-ordfører Marianne Borgen, et familiemedlem og Sunniva Ørstavik, generalsekretær for NHF.
Foto: nhf.no
Som første kvinne med minoritetsbakgrunn og nedsatt funksjonsevne ble Sadia Jabeen Iqbal tildelt Oslo kommunes OXLO-pris.

En rørt og stolt prisvinner takket for hederen som ble overrakt av Oslos ordfører Marianne Borgen på Litteraturhuset i Oslo sist fredag ettermiddag.

– Jeg opplever at denne prisen er en anerkjennelse av arbeidet jeg gjør for minoritetskvinner med funksjonsnedsettelser. Den viser at engasjementet mitt tas på alvor, og den forsikrer meg om at Oslo er også min by, sa Sadia Jabeen ifølge handikapnytt.no.

En brobygger
32-åringen er født og oppvokst i Oslo. I barndommen ble hun smittet av polio under en reise i familiens hjemland Pakistan.

Jeg opplever at denne prisen er en anerkjennelse av arbeidet jeg gjør for minoritetskvinner med funksjonsnedsettelser.

I begrunnelsen for tildelingen har juryen vektlagt at «Sadia Jabeen Iqbal er et synlig og aktivt forbilde, foruten hennes brede engasjement i frivilligheten». Dernest fremheves hennes «oppsøkende arbeid i familier med kvinner og unge med nedsatt funksjonsevne».

Ordfører Marianne Borgen var klinkende klar på at det var en svært verdig prisvinner som mottok årets OXLO-pris.

– Vi trenger slike viktige, kloke og sterke talspersoner. I dag skal vi feire en  brobygger og en viktig rollemodell. Sadia Jabeen Iqbal hedres for sitt engasjement og innsats for kvinner og jenter med funksjonsnedsettelser i Oslo. Hun er et aktivt forbilde som løfter fram andre, sa Borgen