Smugfilmet hverdagsrasistisk tirade – går viralt

 
Foto: Dmitry Valberg
En taxitur i Drammen kostet 158 kroner. Da taxisjåføren ikke kunne gi igjen på en 200-lapp, skjelte passasjeren han ut. Alt skjer mens taxisjåføren filmer i smug.
0Shares

Nå deles videoen, som viser en kvinnelig passasjer i det hun skjeller ut sjæføren, viralt på sosiale medier. 

– Han skal faen ikke få 200 kroner. Nei, for han er fra Nigeria eller hvor faen han er fra. Det spiller ingen rolle. Jeg betaler ikke 200 kroner, for det er han ikke verdt.

Episoden skal ha skjedd for halvannet år, og sjåføren, som selv har opprinnelse fra et afrikansk land, kaller overfor NRK opplevelsen som “ubehagelig”.

– Vanligvis har jeg vekslepenger, men jeg hadde ikke nok sedler og mynter. Jeg følte det var min feil og prøvde å finne en løsning. Men hun ble sint og sa ting som ikke var veldig hyggelig.

Hverdagsrasisme
Spesialrådgiver hos Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan, har selv sett videoen, og kaller det som skjer for hverdagsrasisme.

Foto: Arkiv.

Han understreker også at folk kan oppføre seg som rasister uten å være det.

– Hva den kvinnelige passasjeren har ment har vi ikke noe grunnlag for å si noe om, men måten hun sier det på har en rasistisk undertone, sier Sultan.

Mannens arbeidsgiver, Norgestaxi, sier at de ble gjort kjent med videoen sist torsdag.

– Vi synes det er forferdelig trist og leit. Noe sånt skal man ikke oppleve i en arbeidshverdag. Dessverre skjer det fra tid til annen, sier presseansvarlig, Kristian Hvilen.