Når forferdelige hendelser skjer, skal vi ikke bry oss om gjerningspersonen har en hudfarge som er mørk eller lys, skriver Malin Rysstad i dette innlegget
Foto: Fanney Antonsdottir
«En persons handling er ikke talende for en hel gruppe. Medias ensidige, negative fokus skaper splid», skriver Malin Rysstad.
0Shares

Det er mye kjærlighet å finne men også veldig mye hat, frykt og fordommer. Når forferdelige hendelser skjer, skal vi ikke bry oss om gjerningspersonen har en hudfarge som er mørk eller lys. Om denne er kristen eller muslim, buddhist eller av annen religionstilhørighet. Mennesker som utfører onde handlinger kommer i alle hudfarger, og de tilhører alle religioner.

Mediene styrer fokus
Det er dessverre mange som tenker at det en enkeltperson gjør representerer hele gruppen denne personen tilhører. Det skaper splittelse, og gjør at det går ut over store folkegrupper. Media bidrar heller ikke til å skape et større samhold når de velger å fremme mest av det negative. Hvis de hadde begynt å belyse alle de gode handlingene som utføres, og tatt med religionstilhørigheten i denne sammenhengen også, ville vi sett at vi alle har mye godt å by på.

Det enkle budskapet
Det er trist å vite at det er så mange som føler på at de blir møtt med fordommer. Hva du tror på, hvor du kommer fra eller hvilken hudfarge du har spiller ingen rolle. Vi er alle bare mennesker der ingen er bedre enn noen andre. Det viktigste er å være et godt menneske og å gjøre gode handlinger.

Mennesker som utfører onde handlinger kommer i alle hudfarger.