Flyktninger i Hellas sultestreiker som protest mot dårlige forhold. Hellas har fått mye kritikk for sin behandling av asylsøkere, blant annet i lukkede mottak
Det er trist når sårbare mennesker på flukt blir møtt av redde nordmenn som vil sende dem i retur, skriver Malin Rysstad.

Jeg har ett ønske, og det er fred, kjærlighet og trygghet til alle. Et ønske jeg er sikker på at vi er mange om. For det skjer mange forferdelige ting i verden. Det er mye nød og det er mye elendighet. Mennesker på flukt er en av mange situasjoner som det er vanskelig å stille seg likegyldig til. Heldigvis er det mange som klarer å komme seg til et tryggere sted. Det er trist at de, i tillegg til sin traumatiske reise, blir møtt av redde nordmenn som ønsker å sende dem «hjem».

Fremmedfrykt
Uvitende tanker. Tanker om at alle muslimer er terrorister, all den tid det gjerne er terrorister muslimene flykter fra. Jeg lurer på om de som ønsker andre tilbake der de kommer fra tenker at de selv har mer rett på trygghet enn andre. Altså, trygghet basert på hvor man er født og oppvokst. Nei, flyktninger vil fortsette å komme, så la oss ha fokus på å finne løsninger for at vi alle kan leve godt sammen. Det viktigste vi kan gjøre er å ta godt imot, ta del i god integrering og være et medmenneske. Vi må slutte å tenke «de og dem» for det er «oss!» Vi er ett!

Hvis du kjenner på et stikk av å være en som gir andre en kald skulder, så snu, og begynn å vis omsorg.

Skal retten til trygghet avhenge av hvor man er født?