Hele seks varsler mot rektor etter håndhilse-sak

I en ny video ser man at rektoren tvinger frem et håndtrykk ved å gripe hånden til en ung elev som forsøker å hilse ved å respektfullt legge hånden mot hjertet.
Foto: Skjermdump av TikTok-video "Unknown_b9"
Rektoren ved en Oslo-skole prøvde å gripe tak i en elev som nektet å håndhilse. Utdanningsetaten bekrefter nå å ha mottatt flere varsler mot rektoren i kjølvannet av hendelsen.
106Shares

Under en vitnemålsutdeling på en Oslo-skole, nektet en elev – en gutt – å håndhilse på den kvinnelige rektoren. Det utløst en stor debatt denne våren.

Tidligere i sommer gikk en video fra vitnemålsseremonien ved den aktuelle skolen viralt.

På videoen kan man se den kvinnelige rektoren ved skolen prøve å gripe tak i den ene eleven etter at vedkommende nektet å ta henne i hånden.

Nå opplyser Utdanningsetaten til Vårt Land at de har mottatt totalt seks varsler mot rektoren i forbindelse med hendelsen.

Allerede i slutten av juni skrev VG at Utdanningsetaten hadde mottatt et varsel mot rektoren. Varselet skal ha vært signert flere av skolens ansatte, og skal ha vært sendt med bakgrunn i opplæringsloven.

Denne paragrafen brukes når det er mistanke om at en ansatt har krenket en elev.

Dagen etter omtalte Aftenposten et annet varselbrev mot rektoren. Dette brevet skal ha vært signert av 19 ansatte, og skal ha hatt utgangspunkt i en sterk misnøye med rektorens ledelse. op

Fire av varslene er ferdigbehandlet og to av disse er under behandling, opplyser Utdanningsetaten.

«Utover dette kan vi ikke si noe mer av hensyn til de som er involvert. Det gjelder også hvem som har sendt inn varsel», skriver Linda Sørfjord, seniorrådgiver i etaten.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier rektoren til Vårt Land.