Koreograf anmelder Resett for hatytringer

En svart-hvitt sak: Koreograf Mia Habib (t.v) ser ingen gråsoner etter å ha blitt omtalt i Nettavisen Resetts kommentarfelt. Hun mener kommentarene er rasistiske og islamofobe. Her fotografert i fjor høst sammen med Jassem Hindi i forbindelse med forestillingen "Stranger Within".
Foto: Claudio Castello
Koreograf Mia Habib anmelder bloggen Resett for spredning av hatefulle ytringer. Nettstedets redaktør mener anmeldelsen er grunnløs.
0Shares

I høst fikk Habib, gjennom sitt danseselskap Habib Productions, tildelt basisfinansiering fra Kulturrådet på 2,8 millioner kroner i året over fire år. 

Tildelingen ble fanget opp av Facebookprofilen Sløseriombudsmannen, som la ut kritiske kommentarer om støtten til Habib.

Saken ble så senere fulgt opp av nettstedet Resett, som Habib nå politianmelder for hatefulle ytringer og rasisme i kommentarfeltet under saken. 

– Fordi denne delingen av saken om basisfinansiering fikk så mye dekning, lagde Resett også en sak om meg der kommentarene fikk løpe fritt. Det var rasistiske og islamofobe kommentarer, sier Habib til scenekunst.no.

– Vil være på vakt
Habib mener man må være på vakt når det gjelder slike saker, og at dette er hovedmotivasjonen for politianmeldelsen.

– Jeg er også opptatt av den broen som det er mellom en anonym Facebookprofil som hvitvasker en hatretorikk og resten av det politiske landskapet. Der mange mennesker har delt noe de tror handler om kunst, men som handler om politikk og om hat. På grunn av loven og lovverket er det lettere å anmelde Resett enn Sløseriombudsmannen. Resett har et ansvar for kommentarfeltet, de skal redigere det, og man ser hva de tillater.

Utrop kontaktet Resettredaktør Helge Lurås for en kommentar:

Resett-redaktør Helge Lurås sier nettstedet finner anmeldelsen fra koreograf Habib grunnløs.
Foto : NUPI

– Hva er Resetts syn på anmeldelsen, med tanke på det Habib omtaler som “rasistiske og islamofobe kommentarer”?

– Vi har gått gjennom kommentarene under saken og finner anmeldelsen grunnløs, sier Lurås til Utrop.