Brosteinprisen går til skeive minoriteter

Thee Yezen Al-Obaide ble onsdag tildelt Brosteinsprisen som deles ut av Kirkens Bymisjon.
Foto: Ram Gupta
Kirkens Bymisjon tildelte onsdag Brosteinprisen til Thee Yezen Al-Obaide og organisasjonen Skeiv verden for deres arbeid med å skape trygge møteplasser for skeive minoriteter. 

Det er første gang Brosteinprisen går til mottakere for arbeid med LHBT+-spørsmål, melder Kirkens Bymisjon i en pressemelding.

– Vi har valgt to prisvinnere i år, fordi de på hver sin måte skaper håp, mot og muligheter for mennesker som opplever diskriminering i samfunnet: Mennesker fra minoritetsmiljøer som blir dobbelt stigmatisert på grunn av sin legning. Vi ser også fra eget arbeid at det dessverre er mer aktuelt enn noen gang, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Takknemlig

Thee Yezen Al-Obaide sto i fjor sto fram som homofil muslim i forbindelse med Oslo Pride. Han har tidligere markert seg som fredsaktivist og antirasist og har blant annet mobilisert muslimske miljøer til kamp mot ekstremisme.

Al-Obaide er en av grunnleggerne av organisasjonen Salam som gir rom for at skeive muslimer også kan praktisere sin tro. Han er svært takknemlig for tildelingen av Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon:

– Det er en stor anerkjennelse å bli tildelt Brosteinprisen. Den er ikke bare til meg, men også personer som har stått med meg hele veien, og for styret i Salam. Alt jeg gjør, gjør jeg sammen med dem. Med prisen følger et ansvar. Vi lover å bruke den til å bekjempe rasisme, nazisme, islamofobi og homofobi. Vi skal fortsette kampen, sier Brosteinpris-vinneren.

Ydmykhet

Organisasjonen Skeiv verden har i 15 år arbeidet for å skape trygge møteplasser og økt livskvalitet for skeive med innvandrerbakgrunn. Skeiv Verden er et miljø av og for sårbare personer i LHBT+-feltet.

– Det er med stor ydmykhet vi mottar Brosteinprisen. Mye har kommet på plass siden vi startet vårt arbeid, men det er fremdeles mange som opplever å ikke kunne være hele seg. Med denne prisen lover vi at vi skal fortsette vårt arbeid med å sette rettighetene til skeive med innvandrerbakgrunn på dagsorden, sier generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

Tidligere mottakere

Brosteinprisen gis hvert år fra Kirkens Bymisjon til personer eller organisasjoner som på en særlig måte bidrar til å avdekke nød, formidler håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød og urettferdighet. Tidligere mottakere av Brosteinprisen er bla,; «De skamløse jentene», Sykepleie på hjul, Petter «Uteligger» Nyquist, Margreth Ohlin, Rosa-prosjektet.