Blendahvitt styre i Friidrettsforbundet

Det koster lite å drive med friidrett sammenlignet med vintersport. Her fra Tinestafetten på Bislett 2018
Foto: Eirik Førde/ NFIF
Mange unge innvandrere søker til friidretten. Likevel er det blendahvitt i styret til Norges Friidrettsforbund (NFIF).
Eva Holte
Latest posts by Eva Holte (see all)

– Vi skulle gjerne hatt flere innvandrere i styre og stell, sier Ketil Tømmernes som er president i forbundet. Lørdag 30. og 31. mars holder NFIF landsting i Bergen. Tømmernes sier det er krevende å få engasjert styremedlemmer generelt, men at det er viktig at de representerer hele medlemsmassen, også innvandrere.

– Vi kommer til å jobbe mer bevisst med dette fremover. Norges Friidrettsforbund bør i større grad representere utøverne, sier han.

Mer internasjonal enn vintersporten

Mange innvandrere begynner med friidrett. – Friidretten appeller fordi den er allsidig og fordi den ikke koster så mye sammenlignet med andre idrettsgrener. Dessuten er friidretten internasjonal på en annen måte enn vintersporten, sier Tømmernes.

Ketil Tømmernes, president i Norges Friidrettsforbund, ønsker seg flere innvandrere i styret.
Foto : Eirik Førde/ NFIF

Integreringen skjer med rekrutteringen.

Stiftelse fra sprinterstjerne

Norges Friidrettsforbund har 900 klubber spredt over hele landet. Tømmernes hevder at klubbene jobber godt med integrering av innvandrere.

– Integreringen skjer med rekrutteringen, sier han. – En av de aller mest kjente utøverne våre, nigerianske Ezienne Okparaebo som fikk sølv for Norge i EM 2009, har opprettet en stiftelse for unge innvandrere som vil drive med friidrett.

– Friidrett er absolutt en flerkulturell idrett, sier Ketil Tømmernes.