Radio Latin-Amerika stiller med lag til Norway Cup

Latin-Amerika United fotografert på sin første trening på Voldsløkka. Flere av disse guttene kommer mest sannsynligvis til å spille under sommerens Norway Cup.
Foto: Moises Tellez
– Folk sier at fotball og latin-amerikanere hører sammen. Her er beviset, sier sjefredaktør i Radio Latin-Amerika, Hans Dahle.

I vår skaper radiokanalen historie med å stable på beina et eget fotball-lag, som etter planen skal stille under årets Norway Cup.

Etter lang tids planlegging og utvelgelse var Latin-Amerika United et faktum. Laget, som består av gutter født i 2002, trenes av Erick Rios, Carlos Barrera og Francisco Gomez. Nylig avholdt laget den første treningen på Voldsløkka.

Her er guttene i gang med balltreningen.
Foto : Moises Tellez

Vi hadde mange foreldre og venner som møtte opp på den første treningen for å heie frem guttene

– For latin-amerikanere i Oslo og Norge er dette en historisk dag. For første gang har vi klart å stille med et lag som kan delta og representere kontinentet i en så kjent norsk turnering, melder radiokanalen på nettstedet sitt.

Lang historie

Radiokanalen har en lang historie med Norway Cup, først som frivillig støttespiller på slutten av 80-tallet.

– I løpet av de siste årene har vi hatt mange live sendinger fra Ekebergsletta og vi har også søttet mange lag fra Latin-Amerika som har reist langt for å spille på Norway Cup, som er verdens største fotballturnering for barn og ungdom, gutter og jenter, sier sjefredaktør Hans Dahle til Utrop.

I 2018 støttet også Radio Latin-Amerika det chilenske ungdomslaget Seleccion Quinta Cordillera. Kanalen samlet inn rundt 200.000 kroner for å betale reise og opphold under turneringen.

Sosial samlingsplass

Radioredaktøren er også opptatt av det sosiale aspektet.

– Vi hadde mange foreldre og venner som møtte opp på den første treningen for å heie frem guttene. Tilbakemeldingene fra miljøet har vært positive, og for mange kommer dette til å være en viktig sosial samlingsplass. Interessen for dette har også vært stort. Vi har fått forespørsler fra foreldre i Norge, og fra så langt borte som i Chile og Spania om vi kan la gutten deres få prøve seg hos oss, sier han til Utrop.

Laget har klart å samle opp en tropp på 17 spillere, med opprinnelse fra Norge, Chile, Peru, Colombia og Mexico, pluss to fra Asia.

– Latin-Amerika United støttes av oss hele veien. Vi står for utstyr og andre kostnader.

Kommende helg skal laget trene på nytt, på banen til Teisen IL. – Vi håper også at mange foreldre, venner og støttespillere tar turen for å støtte guttene.