Neste års budsjett:

Flere politikere vil kutte statsstøtten til HRS

 
Foto: Twitter
Politikere fra Høyre, Venstre og KrF tar til orde for å kutte statsstøtten til omstridte Human Rights Service i de kommende budsjettforhandlingene.
0Shares

I fjor ble støtten til Human Rights Service (HRS) – som blant annet driver det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no – kuttet i budsjettforhandlingene, men senere sørget en spesiell bevilgning for at tapet ble kompensert.

Når regjeringen skal bli enige om et nytt budsjett, er det flere som igjen vil kutte pengestrømmen til HRS, skriver Vårt Land.

«Denne uka har regjeringen budsjettkonferanse … Den enkleste posten å kutte burde være støtten til Human Rights Service», skrev Høyres Heidi Nordby Lunde på Facebook nylig.

– Det bidrar verken til å fremme demokrati eller bygge ned konflikter, sier Lunde til avisen. Hun får støtte av Venstres Abid Raja.

Regjeringspartner KrF foreslår å heller la HRS søke penger som tildeles etter faglige kriterier.

– Mye av innholdet deres når nok ikke opp i en faglig vurdering, sier finanspolitisk talsperson Tore Storehaug.

HRS-leder Rita Karlsen mener Lunde bommer med sitt forslag og skriver blant annet følgende i en epost når avisen spør hvorfor HRS bør få statsstøtte:

– Fordi vi er den eneste organisasjonen på dette feltet som over flere år har påpekt problematiske sider ved innvandring og integrering.

(©NTB)