NRK-kjendis utforsker egen adopsjonshistorie

Alltid lære: Christian Strand ser frem til å bli nyhetsanker i Nrk over nyttår
Foto: Henrik Kreilisheim
Christian Strand ble adoptert fra Indonesia, og han har aldri sett seg tilbake – før nå. Han frykter sannheten om sin egen bakgrunn.

I en ny serie på NRK, Gitt Bort, går han inn i sin egen adopsjonshistorie.

Å grave i sin egen livshistorie blir en mye tøffere prosess enn Christian hadde forestilt seg. I løpet av serien går han gjennom en stor forandring.

– Jeg går fra å fleipe med at jeg er adoptert og tenke at det ikke betyr noe, til å ville finne ut hvem jeg egentlig er, sier han til NRK.

Strand er en mangeårig norsk skuespiller, journalist, sanger og programleder. Noen måneder etter at han ble født ble han adoptert fra Indonesia av journalist Arne Strand og hans kone.

Du kan se alle episodene av Gitt bort i NRK TV fra mandag 27. november.

Ville ikke spørre om adopsjonen

I serien utfordres Christian av andre som har en helt annen opplevelse av adopsjon. En av dem er Priyangika som lenge har jobbet for å avdekke det hun mener er kritikkverdige forhold i adopsjonsfeltet.

I serien blir vi blant annet med når hun besøker sitt opprinnelsesland Sri Lanka. Der har hun startet en rettsprosess for å få bevis for at adopsjonen hennes var ulovlig.

Strand sier han var alltid redd for at foreldrene ville bli såret hvis han spurte om sin indonesiske bakgrunn.

– Jeg var redd for å virke utakknemlig for det livet jeg hadde fått her i Norge og for at de skulle bli lei seg hvis jeg stilte for mange spørsmål om hvor livet mitt startet.

Les også: Med lisens til å flørte