Her er de ti mest leste sakene i 2023

INGEN RETTIGHETER: Kokobay sin historie skaper engasjement i sosiale medier. Mange mener personer som han bør få mulighet til å jobbe, eller studere.

10. plass:

Skriver om islamisme – trues til døden

– Florence Bergeaud-Blackler hevder at Det muslimske brorskapet, godt infiltrert i Europa, sikter mot en generell islamisering basert på Koranen og den muslimske lovgivningen sharia i europeiske land, skriver Vibeke Knooph-Rachline i et innlegg.

9. plass:

Disse redaktørene tier om Ali Farahs død

Morgenbladets debattredaktør beklager at hun kalte tolken Ali Farah «den virkelige rasisten i Sofienbergparken». Klassekampen-redaktør sier nekrolog ble bestilt. Aftenposten innrømmer at avisen kunne ha nevnt Farahs bortgang. Men ingen av dem har gjort det, skriver frilansjournalist Victoria Åsne Kinsella i en innsiktsak.

8. plass:

Folkekjær Grønland-butikk kan bli nedlagt

Grønland frukt og grønt kan bli nedlagt etter 30 års drift grunnet adminstrative misforståelser (Sitatsak etter Vårt Oslo).

7. plass:

Barn blir skadet når barnevern og domstoler opptrer som bøller

Det var barnevernet som skadet barna i Stavanger-familien. Ikke foreldrene, skriver samfunnsdebattant Olav Bergo i et innlegg.

6. plass:

Endrer støtende navn i løpet av mai

Polarinstituttet tar klager til etterretning og endrer 400 år gamle stedsnavn på Svalbard, skriver frilansjournalist Victoria Åsne Kinsella.
5. plass:
En Oslo-rektors oppførsel mot en ungdomsskoleelev vitner om historieløshet, skriver redaktør Majoran Vivekanathan i en kommentar.
– Her har skolen fordelt elevene som i et fotballag med A og B-lag, sier moren til en av elevene, skriver journalist Mariel N. Sand Nwosu.
3. plass:

Kokobay har bodd på norsk asylmottak i ti år

Kokobay og moren hans er fra Eritrea. I ti år har de bodd på asylmottak. Uten oppholdstillatelse er han uten rettigheter, og kan verken jobbe eller studere. Omtrent 200 andre er i samme situasjon som Kokobay, skriver journalist Mariel N. Sand Nwosu.

2. plass:

Ny video viser hva som skjer rett før gutten ikke vil håndhilse

En ungdomsskoleelev som ikke ønsket å ta rektoren hånden ved en vitnemålsutdeling i Oslo, har blitt beskrevet som kvinnefiendtlig av politikere og kommentatorer. Nå viser en ny video hva som skjedde sekundene før scenarioet. – Å la være å håndhilse kan være motivert av respekt, sier Minotenk-leder Linda Noor til Utrop, skriver journalist Anna Aronsen Oftedal.

1. plass:

Det du ikke fikk vite om Ali Farah (1970–2023)

Småbarnsfaren ble feilaktig uthengt av Aftenposten. Så stemplet Morgenbladet ham som «rasisten i Sofienbergparken». Drapstruslene, hatet og angrepene gjorde Ali Farah sykere. Nå er han gått bort, skriver Dag Herbjørnsrud.