Bomringen ødelegger for innvandrerbutikker i sentrum

Grønnsakshandlere i sentrum sier at bomringen gjør at de mister en kundegruppe som før utgjorde ryggraden i omsetningen.

Bomskepsisen er stor i flere av bydelene på Oslos østkant. Innvandrerbutikkene i sentrum mener bompenger gjør at kunder fra østkanten uteblir.

73 prosent av beboere på bydelen Stovner svarer at de er svært negative til den nye bomringen i Oslo, viser en undersøkelse Sentio har utført for Klassekampen. På Grorud svarer 68 prosent det samme.

Innvandrerbutikker mister kunder

Grønnsakshandlere i sentrum, såkalte innvandrerbutikker, sier at bomringen gjør at de mister en kundegruppe som før utgjorde ryggraden i omsetningen: Familier fra Groruddalen med bil som storhandler grønnsaker, ris, indiske og pakistanske matvarer på Tøyen og Grønland.

– Kunder som reiser kollektivt handler ikke så mye. Mange av kundene våre nå er indiske IT-ingeniører. De er stort sett enslige og kommer med T-banen, sier Noman Siddiqi, som har drevet dagligvarehandel i Tøyengata i 33 år.

I snitt er det 65 prosent som svarer at de er svært negative til bomringen på bydelene i Groruddalen og Søndre Nordstrand. På vestkanten svarer bare 40 prosent det samme.