– Finn håp til å forandre verden

Møter motstand: Teltene til de papirløse asylsøkerne som har protestert utenfor Oslo Domkirke, er fjernet for andre gang
Foto: Flickr
Norges Kristne Råd feiret minnegudstjeneste på Verdens flyktningdag forrige uke.

Rådet markerte dagen med en minnegudstjeneste i Oslo domkirke. Gudstjenesten inneholdt tekstlesning, lystenning, bønn og appeller basert på et forslag fra The Churches’ Comission of Migrants in Europe.

– Med minnemarkeringen ønsket vi å uttrykke vår solidaritet og medfølelse med verdens flyktninger. Årets minnesmarkering satte søkelys på behovet for lovlige og trygger reiser til Europa, og løftet fram mennesker og organisasjoner som har gjort og gjør en ærverdig innsats, skriver rådet på sine hjemmesider.

Holdt preken for åpne grenser

Valborg Orset Stene, domkirkeprost, og Lemma Desta fra Norges Kristne Råd ønsket velkommen med disse ordene:

– En av våre største utfordringene i verden i dag er de store flyktningstrømmene. Ifølge FN må tjue personer hvert eneste minutt forlate alt for å slippe unna krig, forfølgelser og terror. Vi merker ikke så veldig mye til det her i Oslo, stengte grenser i Europa gjør at mange ikke når frem til byen vår. Tjue, hvert eneste minutt! Kirkens herre, Jesus, er tydelig på å identifisere seg med de sultne, tørste og fremmede, de minste. For som det står skrevet: «Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.» Vi vil gråte med som gråter. Finne håp til å forandre verden. Vi vil minnes dem som har mistet livet på flukt og samle oss i ett minutts stillhet, går det frem på norgeskristnerad.no.