Skremselsbombe nær sykehus

Et flyangrep i nærheten av et sykehus i Killinochi i Vanni i dag har tatt livet av flere sivile tamiler. Fem hundre syke, gamle, nyfødte, nybakte mødre og mange andre sårede sivile tamiler er blitt evakuert umiddelbart fra sykehuset.

Tamilene i Norge reagerer kraftig.

– Statens siste terrorhandling som tok livet av barn og såret pasienter som oppholdt seg på sykehus fremhever bare viktigheten for det internasjonale samfunnet til å legge et umiddelbart press på terrorstaten, sier Balasingham Yogarajh som er leder, Norsk Tamilsk Forum.

– Det internasjonale samfunnet kan ikke tro at terrorstaten Sri Lanka bryr seg om barn, mens de ubarmhjertig dreper barn i de tamilske områdene og samtidig later som de er opptatt av de samme barna for omverdenen. Dette er hykleri. Det er terror mot slike uskyldige barn som tvinger dem til å krige mot hæren. Dette er et av de største problemene, sier han.

Balasingham ber Norge om å sette en stopper “for de alvorlige terrorhandlingene som staten Sri Lanka utfører mot sivile tamiler, og bruke sin innflytelse til å sørge for en tilstand hvor menneskerettigheter blir respektert i landet.”

Se bildene her. (Utrop advarer om sterke bilder)