Spansk provinslag slo “Fredens Lag”

Ny historisk dag for Mitdøsten-fotballen.

Onsdag kveld slo Andalusias provinslag et kombinert mannskap bestående av israelske og palestinske spillere 3-1 i en uofisiell landskamp. Rundt 20000 tilskuere møtte opp på La Cartuja Stadion i Sevilla. Romjulen er tradisjonelt tiden når de ulike autonome provinsene i Spania spiller vennskapskamper.

Tross laber tempo og ellers svak spill fra begge lag utifra kamprapportene å dømme, var likevel kvelden i går en grei vennskapelig affære for både israelere og palestinere. Vennskapsbånd og spilleglede går foran resultater, gull og pengepremier.

Idéen om “Fredslaget” kommer opprinnelig fra Shimon Peres’ Centre for Peace, hvor man foreslo å sende et kombinert lag fra begge folkegrupper som et bevis på idrett som brobygger i en ellers konfliktfylt region. Senteret har siden 2002 hatt idrettsutvekslingsprogrammer mellom israelske og palestinske ungdommer, og tok et skritt videre ved å sende et blandet fotballag på seniornivå tidligere i høst. “Fredslaget” spilte da mot selveste Barcelona på ærverdige Nou Camp foran flere ti-tallstusen tilskuere under et sterkt medieoppbud. Både lagledere og spillere stiller opp på veldedig basis, og flere av spillerne er faste i sine proffklubber og sine respektive landslag. “Fredslaget” trenes av Israels landslagssjef Dror Kashtan og palestinske Jamal Hadeideh.

– Fotball er et språk som alle kan forstå og jeg er glad over å være en del av dette laget. Vi har et viktig budskap å bringe, nemlig at samarbeid mellom våre to nasjoner på banen er en naturlig ting, hevder Kashtan.

Her er “Fredslagets” lagoppstilling fra gårsdagens match:

Aouate, Saban, Haimovich, Eytan Tibi, Abbas Swan, D. Revivo, Gazal, H. Revivo, Kahla; Jalayta og Abulaya. Innbyttere: Almadon, Amar, Brahama, Israelevich, Holtzman, Naser ldin, Abu Harb, Jamal, Sowaiti og Abu Khater.