Får bli i Storbritannia

0Shares

Tidligere denne uken fikk 19 år gamle Al Bangura innvilget oppholds- og arbeidstillatelse av Home Office etter å ha vært deportasjonstruet i flere uker. Bangura måtte flykte fra borgerkrigen i hjemlandet Sierra Leone og slo seg ned i London-forstaden Watford hvor han tjenestegjør i den lokale klubben, som spiller i engelsk førstedivisjon.

Både klubben og fansen har engasjert seg enormt for å få Home Office til å tenke seg om og endre det opprinnelige utvisningsvedtaket. I slutten av desember møtte representanter for klubben statssekretær Liam Byrne, noe som ga lønn for strevet. Et seksmannpanel av juridiske- og fotballeksperter, samt folk fra Home Office møttes nylig for å se på saken, og gikk med på å gi Bangura oppholdstillatelse på bakgrunn av «et godt karrierepotensiale i engelsk og internasjonal fotball».

Formann i Watford, Graham Simpson, er meget tilfreds med sluttvedtaket fra Home Office, og sier at både klubben og Bangura hadde en god sak.
   – Watford fotballklubb er spesielt glade for Al Bangura og på hans families vegne. Til tross for alle problemene vi har møtt underveis så har det vært viktig å kjempe for fremtiden til denne unge mannen, sa Simpson, som også benyttet anledning til å takke alle supporterne som har støttet Banguras sak.


– Ville vært slutten for meg

Banguras hjemland, Sierra Leone, står fortsatt overfor vanskelige tider og sårene etter en svært brutal borgerkrig på 90-tallet er ikke leget. Vold, fattigdom og politiske hevndrap herjer fortsatt. Watford-spilleren måtte flykte som 15-åring på grunn av farens politiske tilknytning og fryktet for sin egen sikkerhet hvis han hadde blitt sendt tilbake.

     – For meg ville det ikke vært slutten på karrieren min, men slutten for meg hvis jeg hadde blitt tvunget hjem igjen. Jeg vet at vedtaket vil ha en enormt positiv betydning i mitt liv og nå kan jeg endelig fokusere helt og holdent på fotballen, avrunder han overfor BBC Sport.