Vil ha krisesenter for tvangsgifte menn

Imran Rehman fra Derby forteller til BBC at han selv ble offer for tvang, da familien hans bortførte ham til Pakistan for å gifte ham med en kusine. Han ble holdt fastbundet av en slektning i 15 dager.

Han mener et senter for menn er like nødvendig som for kvinner. – Det finnes idag 165 krisesentre for kvinner, men ikke ett eneste for asiatiske menn, sier Rehman.

Første senter i sitt slag
Dette blir det første krisesenteret som noen gang er blitt opprettet for tvangsgifte menn i England. Utenriksministeren Meg Munn sier til BBC at ansvarlige politikere må lytte til hvilke erfaringer de mannlige ofrene for tvangsekteskap har og må lære fra dem.

Jobber med tvangsgifte menn i Pakistan
Talsmannen for The British High Commission i Pakistan, Theepan Selparatnum, sier at tvangsgifte menn er et problem som de er klar over. – 60 prosent av vårt arbeid gjelder tvangsekteskap hvorav cirka 15 prosent gjelder tvangsgifte menn, sier han til BBC.

Han forteller at det er stadig økende tilfeller av tvangsekteskap som de kommer over som skyldes økt publisitet og kunnskap om hva de kan gjøre med problemet.