Facebook med multikulturell vekst

0Shares

Facebook har i år hatt størst vekst utenfor nettstedets opprinnelige målgruppe, nemlig USA og Vest-Europa, skriver internettanalyseselskapet O´Reilly Radar.

Flere ikke-engelsktalende land i Europa, samt land i Sør-Amerika og i Midt-Østen har hatt den største økningen av antall brukere, ifølge analysefirmaet. I løpet av året som har gått har antall brukere nærmest eksplodert i Spania og Italia som følge av at man har laget oversettelser av nettstedet, noe som igjen gjør det lettere å få flere brukere.

Stadig flere spansktalende

Flere land i araberverdenen, blant annet Syria og Tyrkia, har enten bannlyst eller lagt restriksjoner på Facebook. Likevel ser det ikke ut til å skremme nettsurferne fra å opprette profiler. Spesielt i nordafrikanske land som Tunisia og Marokko kan man merke seg at veksten vært forholdsvis stor.

Et særtrekk ved Spania er at veldig mange medlemmer som har opprettet profil har opprinnelse i et spansktalende land i Latin-Amerika og ofte bruker Facebook for å komme i kontakt med venner og familiemedlemmer i hjemlandene.  

Ifølge O´Reilly Radar kan også opprettelsen av funksjoner som chat eller at man kan starte opp hjembynettverk være grunnen til en såpass sterk vekst i denne gruppen.