Terroristdramaet ikke over

0Shares

Dødstallene vil stige ifølge indiske offisielle talsmenn, ettersom mange av de 200 skadet har pådratt seg alvorlige skader.

Indiske myndigheter melder om syv terrorangrep i Mumbai onsdag kveld. Blant andre ble togstasjonen CST, luksushotellene Taj Oberoi og Taj Mahal rammet av terroranrepene.

Terrordramaet er ennå ikke over. Seks hotellansatte er bekreftet drept, og minst 100 hotellgjester er fanget eller tatt som gisler i de to luksushotellene. En hittil ukjent gruppe som kaller seg Deccan Mujahedin står bak terrorangrepene. 

 Den lite omtalte gruppa Deccan Mujahedin mistenkes for å stå bak de syv angrepene i Mumbai i India. Terroristene har tatt rundt hundre gisler ved flere hoteller. Her holder noen av dem vakt bevæpnet med maskingeværer. FOTO: Flickr

Utlendinger som har rømt fra hotellene forteller om maskerte og bevæpnede menn som går gjennom hotell på jakt etter amerikanske og engelske turister, ifølge Aftenposten.

Mumbai Times melder om skuddveksling mellom politiet og terroristene ved hotellet Taj Oberoi.

Fullt kaos

Ved CST ble vognene på flere tog ble revet i filler i de voldsomme eksplosjonene, og i tiden etter rådet det fullstendige kaos på jernbanenettet i den tett befolkede byen.

– Myndighetene hadde noe informasjonen om terrorangrepene kom til skje, men visste ikke noe om tid og sted, sier Shivajo Patil, indisk innenriksminister.

Ute etter amerikanere og briter

Engelske Alex Chamberlain var på Taj Hotellet da angrepene skjedde.

– De var ut etter amerikanske og engelske folk, forteller Chamberlain til Times of India.
Han forteller at han så 30-40 turister ble tatt som gisler av en ung mann på 20-22 år, som bar våpen. Han spurte om det var amerikanere og briter blant turistene.

– De skjøt folk uten noen grunn, mener Chamberlain.

Chamberlain slapp unna fordi han snek seg ut en branndør uten å bli oppdaget av terroristene. India har de siste årene blitt utsatt for flere terrorangrep.