Hijab-basketspiller ruler parketten

0Shares

Bilqis Abdul-Qaadir er ikke som tenåringer flest. Ikke bare er hun på vei til å bli første ungdoms-basketspiller til å oppnå den historiske summen 3000 poeng (uansett kjønn), hun vil også bli tidenes første hijabspillende spiller i den amerikanske kvinnebasketligaen NCAA Division 1, skriver Boston Globe.

Ungjenta, som i flere år har vært fast inventar for New Leadership Charter School i Springfield, Massaschusets, ble basketfrelst i åttende klasse. Under samme periode ble hun troende og begynte gå med hijab. Qaadir løser de praktiske utfordringene med å spille med en heldekkende drakt under uniformen, og mener “sportshijaben” ikke skal være noe hinder til å varte opp med stjernespill.

– Jeg følte dette var noe jeg måtte gjøre, sier hun til avisen om hennes valg om å gå med det tradisjonelle plagget.

Tennes av skjellsrop
Qaadirs ferdigheter har blitt lagt merke til. Til høsten skal hun begynne på college i Memphis, hvor hun har fått idrettsstipend. Alt er likevel ikke bare fryd og gammen. Flere ganger har det hendt at motstanderlagets tilhengere har ropt skjellsord etter henne under kamper. Qaadir har blitt kalt “tørkeklut” og “terrorist”, uten at det likevel affiserer henne noe nevneverdig.

– Jeg tror ikke at hun blir lei seg av å bli skjelt ut. Tvert imot tror jeg at hun henter inspirasjon og prøver å spille enda bedre, påpeker en lagvennine.

Ungjentas største drøm er å bli hjertekirurg, men foreløpig nøyer hun
seg med å vise vei for andre unge muslimske basketinteresserte jenter.

– Jeg vil vise at alt er mulig. Hvis jeg kan så kan de også, sier hun til Boston Globe.