Staten vil ha flere fotballjenter med innvandrerbakgrunn

0Shares

Norges Fotballforbund (NFF) og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har inngått en samarbeidsavtale hvor målet er at flere barn med innvandrerbakgrunn skal begynne å spille fotball. Prosjektet er særlig rettet mot jenter og er landsomfattende.

– Idrettsarenaen er en av de viktigste møteplassene i samfunnet vårt, og det er et viktig integreringstiltak å få med en enda større del av innvandrerbefolkningen på denne arenaen, sier statsråden.

Fotball bygger bro

Jentene skal rekrutteres gjennom et tett samarbeid med skoler som har mange flerkulturelle elever. Prosjektet skal også samarbeide med frivillige organisasjoner, innvandrerorganisasjoner og kommunene. Et konkret tiltak i regi av NFF er å ha åpne fotballskoler med kvalifiserte trenere hvor barn fra 6 års alder kan spille fotball uten å være medlem av klubben.

– Fotball bygger bro mellom mennesker. Vi ønsker at fotballen skal være for alle. Fotball er den største barneidretten i Norge med over 100 000 aktive jenter . Likevel er det få jenter med innvandrerbakgrunn som spiller. Det ønsker vi å gjøre noe med gjennom dette samarbeidet, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Gjennom prosjektet ønsker man også å involvere flere foreldre med innvandrerbakgrunn, slik at enda flere enn i dag kan bli en del av idrettsmiljøet.

Integrering- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) betaler
IMDi finansierer tiltakene i avtalen. Bevilgningene i 2009 er på 500.000 kroner. Bevilgningen for 2010 vil avklares i utgangen av 2009. Prosjektperioden er satt til ett år, men er en del av et større treårig prosjekt.

Avspark for prosjektet ble tatt av statsråden og fotballpresidenten sammen med Nasra Abdullah (Team Strømmen), Mostafa Abdellaoue (Vålerenga Fotball), og Dawda Leigh (Vålerenga Fotball). Abdullah er den første med innvandrerbakgrunn på kvinnelandslaget i fotball, mens Abdellaoue og Leigh er profilerte spillere på Vålerenga.

– Dette er et viktig prosjekt som vi ønsker å støtte, sier de tre fotballspillerne.