Afrikanske flyktninger strømmer til Israel

 
Omtrent en million flyktninger vil krysse grensen fra Egypt for å komme til Israel. Den bølgen av illegale flyktninger bekymrer Israelske myndigheter, ifølge Norge IDAG.
Isabell Sterling
Latest posts by Isabell Sterling (see all)

Opplysningen  om flykningsstrømmer kommer fra det Israelske militærtet, som er stasjonert ved den 200 km lange  grensen. Mesteparten av denne grenselinjen ligger åpen.

Ya´akov Katz, formannen for Knessets komite for utenlandske arbeidere har anmodet militæret om å sette opp et elektronisk gjerde langs hele grensen.
Etter å ha blitt informert om forholdene,  har komitéen foreslått at regjeringen iverksetter en beredskapsplan. Denne planen er godkjent av den forrige regjeringen, og har som mål å få antall utenlandske emigranter ned.

Ca. 1000 personer kommer over grensen til Israel hver måned. Israelske myndigheter vil nå sperre av store deler av grensen.
Grenseområde blir brukt både av flyktninger og til narkotika-smugling.

Over halvparten av flyktningene er fra Eritrea, mens andre er fra Sudan, Darfur, Somalia og Elfenbenkysten. De fleste kommer inn i Israel etter å ha krysset Sinai-ørkenen, ofte ledet av beduinske smuglere.