Adoptivbarn blir helseminister

Philipp rösler blir Helseminister i Tyskland
Foto: liberale.de
Tysk-vietnameser får statsrådspost i Angela Merkels nye regjering.
0Shares

36-årige Philipp Rösler (bildet) kom ni måneder gammel til Tyskland som adoptivbarn fra det som engang var Sør-Vietnam. Nå er han den første av asistisk opprinnelse som får en statsrådspost, skriver nyhetsbyrået EuropeNews. Han blir også den aller yngste av ministrene i Angela Merkels nyvalgte regjering.

Rösler, som ble født i Khanh Hoa og vokste opp i Hamburg, ble under Vietnam-krigen overgitt av sine biologiske foreldre til et barnehjem før han ble adoptert bort til et tysk ektepar. Han har nærmest hatt en meteorkarriére i det liberalistiske partiet FDP (Freidemokratische Partei) etter flere år i medisinen, hvor han blant annet avtjente verneplikten som sanitetssoldat.

Får viktig oppgave
Rösler er praktiserende katolikk og  blir beskrevet som “lysende og intelligent” av sine politiske allierte, mens politiske motstandere ofte har forsøkt å slå politisk mynt på hans vietnamesiske opprinnelse.

En som har troen på han er FDP-lederen Guido Westerwelle. Han mener Rösler overtar en ganske viktig post i tysk politikk.

– Han (Rösler) kommer til å overse og lede et departement som har et årlig budsjett på nesten fem milliarder euro og som sårt trenger nye impulser. Hele vårt helsesystem har vært ute og kjøre altfor lenge, og er det noen som har energi og driv nok til å oppnå bedre resultater, så er det nettopp min partikollega, uttalte Westerwelle til EuropeNews.