Vatikanet forsvarer innvandrere

Afrikanske arbeidsinnvandrere i sammenstøt med politiet etter å ha tatt til gatene. Nå får de også støtte fra Vatikanet, som kaller italienske institusjoner for rasistiske.
Foto: flickr.com
Stempler italienske politiske institusjoner som "rasismevennlige".
0Shares

Vatikanets offisielle talerør, L’Osservatore Romano, har i en hardtslående lederartikkel anklaget Italias folkevalgte, regjering og institusjoner for “handlingslammelse og rasismevennlighet” etter flere innvandringsfiendtlige opptøyer siste tiden.

En av de verste foregikk i byen Rosarno. 5000 papirløse afrikanere jobber for jordbruksindustrien og bor under usle forhold. Opptøyer brøt ut i tidlig i januar etter et skyteepisode hvor lokale ungdommer var involvert. Lokalbefolkning og innvandrere ble
skadd i sammenstøt mellom de to gruppene og opprørspoliti, og til slutt måtte 2000 afrikanere busses ut av Rosarno etter den verste etniske uroen i Italia siden annen verdenskrig.

– Til tross for omfattende mediedekning har det vært overraskende stille fra politikerne, skriver avisen

Røtter i kolonitiden

L’Osservatore’s angrep kom bare dager etter at pave Benedikt hadde oppfordret
italienerne til å respektere innvandrere som hadde kommet til landet “på jakt
etter et bedre liv”. Avisen hevder også at de siste dagers opptøyer var en påminnelse om Italias kolonihistorie i Øst-og
Nord-Afrika.

– Italia er fortsatt ute av stand til å ta et oppgjør med fortiden. Landet har et omfattende behov for å håndtere sin nåværende rasismeproblematikk, akkurat slik et åpent sår som må leges, konkluderer lederartikkelen.