Skifter navn til “Lille Saigon”

Lille Saigon i San Francisco. Nå kan innbyggerne i en annen californisk by, Stockton, ønske deg velkommen til sin etnisk vietnamesiske bydel
Foto: Tri Le/wikipedia.com
Beboerne håper navneskifte vil gi nytt giv for lokalsamfunnet.
0Shares

En bydel i Stockton, som ligger sentralt i California, har nå skiftet navn til “Little Saigon”, skriver FOX40 News.

I løpet av året er planen at lokalbefolkningen skal samle nok penger til et skilt som skal vise navneskiftet.

Ønsker revitalisering

Bydelen har en befolkning hvor en stor andel har vietnamesisk opprinnelse. Flesteparten har kommet siden 1975, etter å ha flyktet fra kommunistisk maktovertakelse.

Likevel ligger det en viktig årsak til nanveskiftet. For selv om 70% av bedriftene i området er i vietnamesisk-amerikanske entrepenørers hender og bydelen regnes som et godt eksempel i integreringsarbeidet, har man likevel i årevis slitt med voldskriminalitet og gjenger. Boligboblen som sprakk i 2007 og finanskrisen et år etter har rammet Stockton svært hardt. Arbeidsledigheten ligger på 13 prosent og Forbes Magazine ga byen i 2009 den svært tvilsomme æren som USAs femte farligste. Nå håper folk, både med vietnamesisk-amerikansk og annen opprinnelse, at navneskiftet vil revitalisere lokalsamfunnet.

–  Vi har lenge snakket om en revitalisering av Stockton. Nå har vi gitt oss selv, politiet, forretningsfolk og lokalpolitiske institusjoner sjansen til å skape et nabolag på ordentlig, sier en av intiativtakerne til aksjonen og medlem i “Little Saigon Commitee”, Kevin Nguyen til FOX40 News.