– Høyresidens innvandringspolitikk er rasistisk

Kritisk: Eduardo González Viaña, som har fått strålende omtale for sin bok om papirløse i USA, "Florcita y los invasores", retter kraftig skyts mot Republikanerne i USA
Foto: Linea Semanal
I USA har Republikanernes politikk overfor utlendinger blitt stadig mer radikal de siste årene. Det hevder den kritikerroste forfatteren Eduardo González Viaña (bildet), som har skrevet bok om papirløse.
0Shares

Viaña (68) arbeider til daglig som professor i litteraturvitenskap ved Western Oregon University. Han nevner en rekke eksempler på at papirløse brukes til å rettferdiggjøre direkte rasistisk politikk i en engasjert kommentar i den peruanske avisen La Industria i dag.

Det mest graverende er den  nye utlendingsloven i Arizona, som han mener er spekket med bisarre bestemmelser. Blant annet regnes personer med utenlandsk aksent som mistenkelige. Det har fått guvernør i California, Arnold Schwarzenegger, kjent for sin karakteristiske østerrikske aksent, til å spøke med at han vil unngå delstaten i fremtiden. Også president Obama er sterkt kritisk, og han spøker ikke:

– Loven er en trussel både mot den grunnleggende rettferdighetstanken vi amerikanere setter så høyt, og mot tilliten mellom politi og borgerne, som er sentral for vår trygghet, sa han til New York Times da loven skulle vedtas i slutten av april.