General hudfletter amerikansk pastor

Indiske muslimer avbildet under en protest mot den evangelisk-kristne menighetens Dove World Outreach Centers planer om å brenne Koranen på niårsdagen for 11. september-angrepene.
Foto: Wikimedia Commons
Hevder planlagt koranbrenning vil skape enda mer splid mellom Vesten og den muslimske verden.
0Shares

Under slagordet “internasjonal koranbrenningsdag” skal forstander Terry Jones i den evangelisk-kristne menigheten Dove World Outreach Center markere niårsdagen for terrorangrepene mot USA, skriver BBC.

Fra før av har den svært konservative og kontroversielle menigheten i Gainesville i Texas fått forbud av de lokale myndighetene mot å gjennomføre brenningen. Menigheten og dens ledelse har tidligere også fått problemer med loven grunnet åpne homofiendtlige, rasistiske og islamofobiske standpunkter.

Vil utnyttes av ekstremister
Jones skal i skrivende stund ha fått et hundretall drapstrusler, ifølge BBC. Paraplyorgansisasjonen for evangeliske kirker i USA, National Association of Evangelicals, har bedt Jones om å avlyse arrangementet umiddelbart, og Irans kulturattaché i USA har kalt det hele for en “sionistisk provokasjon”.

Også generalen som leder de amerikanske styrkene i Afghanistan, David Petreus, er sterkt kritisk til Dove World Outreach Centers planer, og uttrykker sterk bekymring for at bokbrenningen kan gi ekstremister et ideologisk påskudd til å gjennomføre flere terrorangrep i Vesten.

– En slik type handling vil Taliban og andre likesinnede religiøse ekstremister bruke for all den er verdt. Ikke bare
her, men overalt ellers, sa den amerikanske NATO-generalen til BBC.