– Bedre å se på jenter enn å være homse

29

Italias statsminister Silvio Berlusconi har nok en gang skapt overskrifter med sine kontroversielle uttalelser og utsvevende livsstil, skriver den spanske avisen El Pais.

Nylig har han vært innblandet i en skandale som har involvert en 17-år gammel jente av marokkansk bakgrunn. Jenta skal ha fått gaver og penger fra Berlusconi som motytelse for å ha vært med på voldsomme sex-leker og fått kausjon fra ham etter at hun ble varetekstfengslet for et angivelig pengetyveri. Statsminsiteren skal ha svart på spørsmål fra kritiske journalister med å hevde at han ikke kan endre livsstil.

– Jeg har et hardt liv, trenger atspredelse, og synes selv det er langt bedre å se på og ha et lidenskapelig forhold til vakre kvinner enn å være homofil, skal Berlusconi ha blitt sitert på av italienske medier ifølge El Pais.

Kaller Berlusconis uttalelser for “usiviliserte”: leder i Partitto Democratico, Pierluigi Bersani.
Foto : Wikimedia Commons/P. Grandicelli

Usivilisert og mannsjåvinistisk
Leder i det sentrum-venstreorienterte opposisjonspartiet Partitto Democratico, Pierluigi Bersani, reagerer med forferdelse over statsministerens uttalelse. Han mener Berlusconis måte å agere på er skadelig for Italias omdømme.

– Gjennom hans uttalelser og handlinger kan utenforstående tro at vi må være et vanvittig usivilisert og intolerant samfunn. Nå må alle anstendige politiske krefter i Italia ta til motmæle og vise at dette er ikke representativt for alle italienere.

Paolo Patane, som er hovedtalsmann i homorettighetsorganisasjonen Arcigay, sier utspillet er preget av gammeldags og mannsjåvinistisk tankegang.

– For meg høres dette helt grotesk ut. Ikke bare fornærmer han homofile, men også kvinner. For en som skal være statsleder, og for alle italienere er dette flaut og uverdig, sier Patane til El Pais.