Tyskland: Terrormistenkt lagde utpressingsvideoer

En usikker fremtid møter tvangsutsendte barnefamilier i Afghanistan. Forsker mener asylpolitikken i Europa og Skandinavia er kritikkverdig
Foto: Flickr
Denne uka ble en 18-åring arrestert mistenkt for utpressing og forsøk på å lage bomber. Eksperter advarer mot radikalisering blant islamister i Tyskland. 
0Shares

Den unge mannen ble arrestert etter lang tids overvåkning, skriver DiePresse.com. Han skal stå bak flere videoer på internett der det trues med terrorangrep i Tyskland. Hensikten med videoene skal ha vært å presse tyske myndigheter til å frigi den dømte terroristen Daniel Schneider og sette ham på et fly til Afghanistan.

Terroreksperter og de hemmelige tjenestene i Tyskland har i lengre tid advart mot økende radikalisering i islamistmiljøene i landet som særlig har gitt seg utslag i forsterket reisevirksomhet til land som Afghanistan og Pakistan. Der skal de unge ha blitt opplært i terror. De fleste av disse unge tyskerne har hatt som mål å kjempe for Al-Qaida og lignende grupper, men blir ofte sett på som mer nyttige dersom de vender tilbake og oppretter terror-celler i Europa. Ifølge ekspertene mangler myndighetene ressurser til å holde øye med alle disse kontinuerlig.

Samtidig melder Nrk her hjemme at Iran sender imamer til Norge som sprer hat mot Vesten og forbereder sårbare unge ideologisk på kamp.