Feiret 25 år på luften

Nylig feiret Radio Inter FM 25-årsjubileum som en av de eldste innvandrermediene i Norge. Norsk-chilenske Hans Dahle, frontfigur i Radio Latin-Amerika, har i årevis samarbeidet med kanalen og ser frem til nye utfordringer og gjennomføring av sendinger på det splitter nye DAB-formatet sammen
Foto: Henrik Kreilisheim
Minoritetsradio feiret seg selv, og ser frem til nye utfordringer.
0Shares

For 25 år siden startet den flerspråklige minoritetsradioen Radio Inter FM sine sendinger i Oslo. I den anledningen arrangerte man jubileumsfest for medarbeidere og venner.

Leder i Inter FM, Dogan Gursel, fikk gratulasjoner fra Radio Latin-Amerika, Radio Polonia, Kanal 7, Norsk Lokalradioforbund v/Erik Fagernes, Medietilsynet, Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMDi), TONO og Venstrepolitiker Abid Q. Raja.

Historikk og viktighet
Gamle og nye medarbeidere fra de forskjellige redaksjoner holdt tale der det ble understreket hvor viktighet det er at også minoritetsradioer får sin plass på eteren.

Inter FM ble i sin tid grunnlagt som Radio FAF i 1985 og drevet av Fremmedarbeider-foreningen. Stasjonen holdt dengang til i Schultz gate 6. To år senere byttet radioen navn til Radio Inter FM, men beholdt sin multietniske profil.
Inter FM, som sender på FM 107,7 har i alle disse årene hatt daglige programmer på språk som albansk, tyrkisk, urdu, bosnisk, engelsk, somali, filippinsk, afghansk og aserbajdsjansk.

Trenger egen kanal
Hans Dahle fra Radio Latin-Amerika, som er leder i Foreningen for minoritetsradioer, hevder at man siden 1992 har forsøkt å få til en egen frekvens for minoriteter i Oslo uten å lykkes.

– Vi gir uansett ikke opp. 150.000 personer med minoritetsbakgrunn i hovedstaden gir grunnlag for en egen radiokanal for innvandrerbefolkningen, sier han til radiolatinamerika.com.

Både Radio Latin-Amerika og Inter FM tar utfordringen på strak arm. Førstnevnte fikk nylig DAB konsesjon for Oslo. Nå har man gått inn for at også Inter FM skal også få være med å teste fremtidens radioteknologi.

– Jeg synes det er en flott gave for 25-års jubilanten og til radiokanalens mange frivillige medarbeidere som gjør en formidabel innsats.