Obama mer populær etter Arizona-skytingen

USAs president Barack Obama vil la flere innvandrere bli i landet.
Foto: Flickr.com
Måten Obama har taklet Arizona-skytingen på antas å være mye av årsaken til at hans popularitet har økt med åtte prosentpoeng sammenliknet med september i fjor.

I en meningsmåling gjort for ABC News og Washington Post, sier hele 78 prosent av de som ble spurt at de er enige i Obamas oppfordring til en mer sivilisert tone mellom de politiske fløyene i USA, men bare 52 prosent er enige om at landet trenger en strengere våpenlovgivning, melder nrk.no.

Skytingen i Tucson, Arizona i forrige uke ble utført av en forvirret 22-åring, og motivene hans er ganske uklare. Seks mennesker ble drept. Målet hans var å drepe den demokratiske kongressrepresentanten Gabrielle Giffords, som ble hardt såret i angrepet.

Palin får hard medfart

Obamas motstykke Sarah Palin blir derimot sterkt kritisert for sin ordbruk, etter at hun sa at mediene oppfordret til vold og hadde konstruert en så kalt blood libel, eller “en blodig fornærmelse” mot hennes konservative støttespillere. Palin mottar likevel fortsatt støtte fra de konservative republikanerne, skriver ABC News.