Norsk-chilener hedret av Ramos-Horta

Flyktninghjelpens avtroppende landdirektør i Øst-Timor er den andre nordmannen som har fått utmerkelsen Timor-Leste Ordenen, skriver Flyktningehjelpen i en pressemelding.

Tidligere har biskop Gunnar Stålsett fått samme utmerkelse for sitt arbeid som spesialutsending for fred og forsoning på Øst-Timor. 

Norsk-chilenske Zamudio har drevet Flyktninghjelpens Øst-Timor-kontor siden 2007. President Ramos-Horta overrakte medaljongen under feiringen av Øst-Timors uavhengighetsdeklarasjon i Dili søndag. I talen til presidenten ble det lagt vekt på Zamudios profesjonalitet og hans dedikerte holdning i sitt arbeidet for å hjelpe internt fordrevne.

Eksemplarisk

Øst-Timors regjering vektla det velfungerende koordineringsarbeidet med nasjonale myndigheter som en viktig årsak til suksessen og aksepten av Flyktninghjelpens arbeid i øystaten. 

– Alfredo er et eksempel for oss alle – hans oppriktige engasjement, drivkraft og måten han kommuniserer med sine omgivelser på. Vi er svært stolte og takknemlige for å få muligheten til å jobbe med ham, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson i pressemeldingen.