Fikk sparken etter jødehat

Uten jobb etter rasistisk hets: designeren John Galliano.
Foto: justjared.buzznet.com
John Galliano har fått sparken av motehuset Dior etter rasistiske og anti-semittiske kommentarer.

Gallianos uttalelser, hvor han uttrykker sin forkjærlighet for den tyske nazi-lederen Adolf Hitler, ble tatt opp video, og lagt ut på blant annet nettstedet YouTube. Etter nøye vurdering har hans arbeidsgiver, motehuset Dior, valgt å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning, skriver BBC News.

– Jeg fordømmer på det sterkeste hva som ble sagt av John Galliano. Uttalelsene motsier de verdiene som alltid har vært forsvart av Christian Dior og firmaet, sier administrerende direktør Sidney Toledano.
En advokat for den 50-år gamle designeren sa han benektet påstandene.
Kvalmt: Oscar-vinner og jøde Natalie Portman sa til Fox News at hun ble kvalm av Gallianos uttalelser. Foto: Wikimedia Commons.
Foto : Wikimedia Commons

Kvalmende
Nybakt Oscar-vinner og skuespiller Natalie Portman, som selv er født i Israel, sier til tv-kanalen Fox News at kommentarene til Galliano «gjorde henne kvalm». Portman har nå avsluttet all kommersiell samarbeid med Dior som følge av Galliano-saken.
– I lys av denne videoen, og som en person som er stolt av å være jødisk, vil jeg ikke lengre bli assosiert med Galliano eller hans klesdesign på noen som helst måte, sier Portman til Fox News.