Nedgang i illegal innvandring til Israel

Grensen mellom Egypt og Israel: her ved Eilat har det frem til nå foregått stortilt innvandring av udokumenterte afrikanere.
Foto: Mark Wilson
Innvandringen av omreisende afrikanske arbeidere har gått drastisk ned som følge av den politiske omveltningen i Egypt.
Israels innenriksdepartement opplyser at ca. 700 arbeidere fra en rekke land i Afrika har krysset grensen fra Egypts Sinai-ørken til Israel de siste to månedene , skriver idag.no. Antallet er under halvparten av det gjennomsnittlige hver måned i 2010.
– Vi vet ikke med sikkerhet hvorfor det nå har blitt en nedgang, men tror at det skyldes hendelsene i Egypt, sier en talsmann for innenriksdepartementet.
Hardt utsatt
Flere menneskerettsorganisasjoner opplyser at mange afrikanere på vei til Israel blir utsatt for tortur og voldtekt av menneskesmuglere som holder dem tilbake i Sinai-ørkenen i flere uker, eller måneder for å kreve mer penger.
Leder for den israelske organisasjonen «Leger for menneskerettigheter», Ran Cohen, opplyser at hans gruppe er dypt bekymret for 920 personer som man tror blir holdt tilbake i Sinai. 
– Vi har ikke kunnet kontakte egyptiske myndigheter med henblikk på å lokalisere dem og få dem løslatt, sier han ifølge idag.no.