Høyteknologisk dronereise gjennom Midtøsten

Regissør Martin Nygaard fra Myreze er en av de som har laget droneteknologien for TV-seere i flere land i Midtøsten.
Foto: myreze.com
Teknologiselskapet Myreze fortsetter samarbeidet med den arabiske TV-kanalen Al Arabiya, og har nå laget 13 identer for 13 ulike land.
0Shares

Firmaet, som er basert i Bergen, har tidligere laget vignetten til The Morning Show for Al Arabiya, som har 60 millioner seere hver dag.

Myreze har gått fra å være et Norgesbasert selskap til å bli et internasjonalt, og jobber nå for noen av de aller største i mediebransjen, både i USA og i Midtøsten.

Nå har man takket være droneteknologi filmet 13 land land i Midtøsten for verdens fjerde største nyhetskanal Al Arabiya.

– Jeg gråt da jeg signerte denne avtalen, både av glede og fordi jeg visste dette kom til å bli noe av det mest utfordrende prosjektet i vår historie, sier Björn Myreze, daglig leder og gründer, via en pressemelding.

Ny teknologi

Med hjelp av ny teknologi har Myreze klart å programmere dronene til å fly en rute som man i ettertid kan fly nøyaktig lik.

– Ved bruk av denne teknologien har Myreze filmet ett skudd om dagen og ett skudd om natten. I postproduksjonen kan de da sette sammen begge videoene så man kan gå fra dag til natt eller omvendt helt sømløst – uten at man merker overganger eller klipping. Alt er filmet med hyperlapse og lang lukkertid, noe som gjør at man får en mer “travel” følelse og en opplevelse av å bli dratt gjennom en dag i en by på ti sekunder, går det frem i pressemeldingen.

Filmingen møtte på mange utfordringer underveis. Myreze måtte søke om tillatelse i alle landene det skulle spilles inn i, og alt måtte godkjennes fra øverste hold, med militær tilstedeværelse under opptak.

– Etter utallige telefoner og mailer, hjelp fra tolker og innleide produsenter og produksjonsselskaper i de 13 landene – så fikk de det til.